TURKIJE

Geef tijdens de zonvakantie in Turkije uw ogen de kost en laat u verrassen! In bijna geen ander Europees vakantieland kunnen bezoekers zo veel contrasten ontdekken. De onderlinge verschillen tussen de regio's zijn bijzonder groot. Liefhebbers van zonnige stranden kunnen terecht aan de 1500 km lange kust langs de Egeische Zee en de Middellandse Zee, waar een aantal schitterende duikgebieden te vinden zijn. Er zijn nog altijd vele verlaten baaien en het schoonste zeewater van Zuid-Europa vinden. Er is een gevarieerde flora en fauna. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de bergen die soms wel 5000 m hoog zijn.

Wie wil genieten van een geweldige zonvakantie, kan zich uitleven in de luxe vijfsterren hotels. Aan de Turkse Rivièra vindt u zelfs langs de stranden accommodaties die van het hoogste niveau zijn. In het oosten van Turkije zult u dorpjes tegenkomen waar u zelden andere toeristen zult zien. Turkije is voor de zon en strand liefhebbers een vakantie walhalla. Langs de kilometerslange kustlijn vind je de prachtigste bestemmingen, van kleine pittoreske dorpjes en schitterende baaien, die nog niet met het massatoerisme te maken hebben, naar grote levendige steden zoals Alanya en Marmaris.

Zonvakantie

Turkije is een land voor zowel jong als oud en voor alle lagen van de bevolking. Men kan er namelijk een reis boeken die aansluiten bij het te besteden budget. Wel dient men rekening te houden dat de sterren waarmee hotels worden aangeduid niet altijd overeenstemmen met het aantal sterren zoals men die in Europa gewend is. Het aan te raden om een accommodatie te nemen met tenminste één ster meer dan men gebruikelijk zou doen. Op die manier is men verzekerd van dezelfde service en voorzieningen als een accommodatie van een lagere klasse in de West-Europese landen.

Naast allerlei bezienswaardigheden en het prettige klimaat kent Turkije ook een keuken die zeer zeker het ontdekken waard is. Eten bepaalt een belangrijk deel van de Turkse cultuur en wordt als een speciale gebeurtenis gezien. Door de aanwezigheid van verschillende etnische groepen is de keuken heel gevarieerd. Kenmerkend voor een traditionele Turkse maaltijd is de diversiteit van gerechten en de aanwezigheid van brood bij vrijwel elke maaltijd.

In de wat grotere steden vindt u gezellige markten, waar vooral de lokale bevolking zijn boodschappen doet. Ook heeft Turkije een overvloed van restaurants, veel cafés dienen in de voor avond ook als restaurant en zo ook bieden de meeste restaurants ’s avonds een drink gelegenheid. De Turkse keuken biedt een tal van mogelijkheden, er worden veel specerijen gebruikt maar toch is het eten over het algemeen wat zoeter en absoluut niet pittig.

De laatste jaren is Turkije uitgegroeid tot een super vakantieland. Dit heeft onder andere te maken met de historie die to ver voor de jaartelling terug gaat, de verschillende landschappen en natuurparken maar ook de prachtige stranden en steden die het land rijk is.

De meeste toeristen bezoeken het land echter met name voor de zon, de zee en het strand om zo nu en dan een uitstapje te maken naar een stad of bezienswaardigheid. Doordat het boeken van een vakantie in Turkije relatief goedkoop is kan men langer blijven of zich meer luxe veroorloven dan men normaal gesproken kan.