MALLORCA

Mallorca is het grootste eiland van de eilanden groep de Balearen met zijn vele dagen zon is dit een geliefde zonbestemming. Afgezien van zijn hoofdstad Palma, een echt landelijk gebied vol met fantastische plekken om te verblijven. Met zijn amper 3640 vierkante kilometer past het zeven keer in Sicilië, terwijl het zelf op zijn beurt bijna vijf keer zo groot is als Menorca en Ibiza. Mallorca is een mekka voor liefhebbers van zonnige stranden. De betaalbare hotels bieden plaats aan de talloze zonaanbidders die Mallorca in hun hart hebben gesloten.

Meer dan 3,5 miljoen mensen wonen op het eiland. Onder de beroemdheden die Majorca hebben gekozen als hun hoofdverblijf zijn Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones, Claudia Schiffer, Julian Lennon, Annie Lennox en Sarita Montiel. Zelfs het Spaanse koningshuis heeft een zomerhuis in Palma. Mallorca is internationaal bekend voor een speciaal gebakje genaamd "Ensaimada mallorquina", die wordt geleverd in verschillende maten en is verpakt in platte kartonnen dozen vergelijkbaar met die worden gebruikt voor pizza's. 

Middellandse Zee 

Het prachtige eiland Mallorca ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 200 kilometer van zowel Barcelona als Algiers, even dichtbij Europa als bij Afrika de ligging is werkelijk uniek waardoor het klimaat er altijd aantrekkelijk is. Als we Mallorca naderen zoals de circa vijftien miljoen toeristen per jaar, namelijk vanuit de lucht, springen ons onmiddellijk de schoonheid van Mallorca in het oog. Op Mallorca zijn twee bergketens, die zich min of meer parallel aan elkaar uitstrekken.

Behalve de toppen van de bergketens zijn de windmolens een zo vaste, bijna constante verschijning, een symbool voor het eiland. Want ondanks het toerisme blijven de tradities bestaan op dit eiland. Wie ooit van een zonvakantie op Mallorca heeft genoten, zal ooit weer terugkeren, dat is zeker. Naast het internationale toerisme, Palma de haven en de haven voeden de eilanden economie. Veel cruises dok in de mooie haven. Er is een internationale luchthaven in Palma, The Son Sant Joan, dat meer dan 22 miljoen mensen te verwerken krijgt per jaar.

Palma Nova de Mallorca

Palma Nova is een uitbreiding van de stad Palma de Mallorca, midden in het Calvia gemeente. Dit gebied is enorm gegroeid de laatste tijd als gevolg van internationale beleggers het kopen van vastgoed. Het is geen geheim dat als Britten, Duitsers en Russen het eiland te bezoeken in de zomer, vallen ze verliefd op haar en het verlangen om een tweede woning koopt u daar, in het bijzonder op het gebied van Calvia, die is uitgegroeid tot een van de rijkste in Europa. Golfbanen, waterparken, het Gran Casino, beurzen, 5 sterren hotels en restaurants verwelkomen zowel toeristen als inwoners.