ITALIË

De prachtige stranden en het altijd mooie weer maken dat velen hier ieder jaar terugkeren. Maar Italië is meer dan alleen een  vakantie aan zee, het heeft een enorme culturele geschiedenis en een uitstekende keuken, ingrediënten die het leven hier zo mooi maken. Geniet van een heerlijk kopje cappuccino of een pizza die ze alleen hier zo lekker kunnen maken.

Italië staat bekend om haar rijke cultuur en mooie natuur. In het noorden liggen de Alpen, geschikt voor wandelen en klimmen. Ten zuiden van de Alpen liggen beroemde meren. Het Gardameer is met een omtrek van 160 km het grootste meer. Het Comomeer is het diepste van Europa, liefhebbers van watersporten komen hier volledig aan hun trekken.

De geschiedenis van Italië is bijzonder rijk. Het Colosseum in Rome, de Toren van Pisa en de ruïnes van Pompeï zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. En wat te denken van de pracht en praal van Vaticaanstad, het roomse hoofdkwatier trekt jaarlijk grote hordes mensen die genieten van de St Pieterkatedraal en het enorme plein voor de kerk.

Voor zonaanbidders

Zon vakanties maken een belangrijk deel uit van het totale aanbod in dit geweldige vakantieland. Er zijn stranden in overvloed, uitgestrekte zandstranden, met een helder blauwe zee, stranden voor het hele gezin en stranden waar jongeren zich uitstekend thuis voelen met leeftijdsgenoten. In Italië schijnt dubbel keer zo vaak de zon als in ons land. In het noorden is het gemiddeld 26 graden, in het zuiden 35 graden. De zomers zijn aangenaam, het sporadische regenbuitje werkt alleen maar verkoelend. Italië heeft keuze uit duizenden betaalbare hotels, motels en pensions met prima voorzieningen en ruime kamers. De kusten van het land zijn schitterend evenals de vele meren. Je kunt hier dus heel goed terecht voor een overheerlijke zonvakantie.

Italië eigenlijk heel dichtbij, met het vliegtuig ben je er zo. Velen gebruiken die mogelijkheid voor een strandvakantie aan het Gardameer of de Adriatische kust. Ook de schitterende eilanden Sicilië en Sardinië kennen een grote populariteit onder zonaanbidders. Voor autovakanties zijn er ook vele betaalbare accommodaties beschikbaar. Vakantieparken rond de Italiaanse meren, hotels in de grote steden en eenvoudige overnachtingsmogelijkheden in kleine dorpen, om maar wat te noemen. De winter heeft het juiste klimaat voor voldoende sneeuw en zorgt door de ligging aan de zuidkant van de Alpen voor veel zon in de winter. Het land is door de mogelijkheden die de wintersporter heeft een geweldig wintersport land. Het is de wintersportbestemming voor jong en oud, betaalbaar en uitdagend.