IBIZA

Ibiza het populaire eiland in de Middellandse zee en behoort bij de eilanden van de Balearen. De hippies die hier vroeger kwamen zie je niet meer, het eiland is modern geworden en heeft voor de toeristen veel te bieden. Ibiza en uitgaan horen bij elkaar, je vindt hier uitdagende clubs, vele discotheken, uitstekende restaurants en bars die tot laat in de nacht open zijn.

Het klimaat is evenwichtiger dan op de rest van de Balearen, de zomerse temperaturen laten u genieten van een fantastisch strandleven. Feesten mensen vermaken zich met alles wat Ibiza te bieden heeft aan nachtelijk vertier. De combinatie van een heerlijk strandleven met de uitgaansmogelijkheden in de avond, maakt Ibiza een geweldige zonbestemming.

Ibiza en Formentera worden meestal gezamenlijk beschreven. De twee eilanden worden van elkaar gescheiden door een smalle zeestraat met een breedte van slechts drie zeemijlen. Ze zijn verbonden door de familieband van hun bewoners en door hun gemeenschappelijke geschiedenis. Een strandvakantie op Ibiza verzekerd je van zuivere lucht, helder water en de zon die altijd schijnt. Op het eiland wisselen vredige baaien af met ruwe, steile kusten en pijnboombossen met terrasvelden. Zelfs het kleine Formentera biedt verbazend afwisselende landschappen.

De natuur heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die het eiland bezoeken. Glooiende heuvels met talloze pijnbomen worden afgewisseld door ondoordringbare bossen, verborgen baaien met hagelwitte strandjes. In het binnenland vind je nog de authentieke bevolking die leven van de landbouw. Aan de kust staan de protserige villa’s waar de happy few jaarlijks enige weken vakantie houden.

Party eiland

Het zijn op Ibiza natuurlijk vooral de grote clubs waar men op af komt.  De clubs weten de grootste DJ’s ter wereld te strikken om te komen draaien. De absolute top komt er graag zorgen voor een geweldige avond.

Zonnige zandstranden en tot ver in zee reikende landtongen met talloze kleine wijngaarden. Voor de toeristen zijn er de laatste jaren prachtige hotels gebouwd waar tegen schappelijke prijzen overnacht kan worden. Ibiza ligt  vlak voor de kust van Spanje, je kunt er genieten van een prettige temperatuur, in combinatie met de relaxte sfeer die er op het eiland hangt. Uiteraard kunt u deelnemen aan diverse watersporten, bijvoorbeeld een waterscooter huren om over het water te snellen. Het is een zeer populaire vakantiebestemming voor iedereen die van modern vakantievertier houdt. De comfortabele hotels en de verkoelende zee maken van dit eiland een toplocatie.