GRIEKENLAND

Griekenland is een van de populairste toeristische bestemmingen door de speciale sfeer die het land zo kenmerkt. Het overheerlijke eten, de gastvrijheid en de authentieke pleintjes maken het land aantrekkelijk voor een zon vakantie. De Griekse eilanden zijn wereldberoemd, hier komen toeristen graag naar toe om te genieten van de zon, een strak blauwe zee, brede stranden, indrukwekkende cultuur, een ongedwongen sfeer en lekker eten in de buitenlucht. Het is een prima bestemming om eropuit te trekken met een huurauto op zoek naar die ene afgelegen baai waar je het strand niet hoeft te delen met alle andere toeristen op het eiland.

Het zou een ware olympische prestatie vergen om alles van dit land in één keer te zien - van de bergkloosters in het noorden tot de idyllische eilandjes die uitgestrooid lijken in de turkooizen rust van de Egeïsche Zee. Griekenland drukte als bakermat van de politiek en filosofie onmiskenbaar zijn stempel op de hele westerse beschaving, maar serveert tegenwoordig een Dionysische dosis zon en plezier op de feesteilanden Mykonos en Páros. Griekenland heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 35 graden. Als je in juni, juli of augustus komt, kun je zeker zijn van veel zonneschijn.

Griekse eilanden

Griekenland staat bekend om haar volksdansen, ouzo, de Griekse keuken, filosofen en ga zo maar door. Vandaag de dag kennen wij haar ook als een geweldige vakantiebestemming. Waar u heerlijk tot rust kan komen aan een van de vele stranden. Langs het vasteland van Griekenland loopt een lange kustlijn. Aan een van de vele honderden eilanden kunt u echter ook heerlijk toeven. Pak je bikini en parasol in en hop naar de Griekse eilanden.

De Griekse eilanden hebben ieder hun eigen sfeer en bijzonderheden, op Santorini contrasteert het zwarte vulkanische zand met de oogverblindende witte dorpjes, dit is het eiland om op je gemak een wijntje te drinken met vrienden, het wijnmuseum dat ondergebracht is in een grot is absoluut een bezoek waard. Op Kreta zijn de ruïnes van minoïsche paleizen stille getuigen van de vroegste geschiedenis van Griekenland. Rhodos laat je kennis maken met een mix van cultuur en gezelligheid van het hedendaagse vakantievertier, de prachtige natuur en heuvelachtige omgeving maken dit een eiland om vaak naar terug te keren. De prachtige stranden van Kos hebben menige vakantieganger aan het eiland gebonden, hier vind je het ultieme Griekse vakantiegevoel. De Griekse eilanden kennen een compleet andere sfeer dan het vasteland waar de aanstekelijke drukte van Athene er geen twijfel over bestaan welke god hier de scepter zwaait: Chaos.

Griekse stranden

Elke streek of eiland van Griekenland heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Op elk eiland en op het vasteland zijn vele plaatsen waar de vakantieganger zijn hart kan ophalen. Griekenland heeft voor jong en oud levendige uitgaansgebieden, een aangenaam klimaat en paradijselijke stranden en volop watersport.

Het is tijdens een zeilvakantie in Griekenland natuurlijk uitstekend mogelijk om zo nu en dag eens een terrasje te pakken, of even een dorpje in te trekken. De Grieken staan erom bekend dat ze houden van een ankerbiertje, waardoor je de mogelijkheid hebt even te ontspannen of bijvoorbeeld te genieten van het mooie uitzicht. Leg na een lange zeildag aan, of proost halverwege de dag even met de Grieken om vervolgens weer door te varen naar de volgende boeiende en vooral zonnige vakantiebestemming.